Duurzame inzetbaarheid

Communiceren met medewerkers over zaken als veiligheid en persoonlijke ontwikkeling.

Duurzame inzetbaarheid

Voor iedere organisatie

Iedere organisatie heeft uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Van de branches techniek en industrie, tot aan zorg, welzijn, onderwijs en overheid. Overal is het van belang dat medewerkers zo lang en vitaal mogelijk inzetbaar blijven. dWZO heeft de ervaring en visuele tools om via effectieve communicatie bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid in iedere organisatie.

 

dWZO onderzoekt en begrijpt de werkvloer, hierdoor wordt de dialoog aan geslingerd, de betrokkenheid vergroot en handelingsperspectief geboden.

Doorlopend communicatieproces

Met effectieve communicatie bedoelen we hier overigens geen korte campagne. Voor duurzame inzetbaarheid is meer nodig. Vanwege de breedte van het onderwerp en de gedragsverandering die we ermee nastreven, is een gedegen strategie en een doorlopend communicatieproces van belang.

Alle facetten onder één paraplu

Uit ervaring weten we dat het bij veelomvattende onderwerpen als duurzame inzetbaarheid niet zinvol is om de medewerkers in één keer te overladen met alle informatie. Beter kunnen de verschillende aspecten van duurzame inzetbaarheid stapsgewijs ingevoerd worden, steeds onder eenzelfde herkenbare paraplu. Een interactieve infographic is hier het ideale middel voor.

Bekijk Elopak ››

Bekijk Syndus Group ››

Bekijk Respont ››

Zullen we eens meedenken?

Neem contact op!

Duurzame inzetbaarheid en de strategische infographic

Een strategische infographic is een uitnodigende online omgeving waarin de complexiteit van duurzame inzetbaarheid teruggebracht wordt tot overzichtelijke, begrijpelijke en behapbare informatie. Visuele communicatie, oftewel het communiceren met beelden die aansluiten bij de wereld van de medewerker, speelt hierin een grote rol. Het maakt heel snel duidelijk wat de belangrijkste boodschap is. De strategische infographic is bovendien niveau-onafhankelijk, beklijft beter, stimuleert eigen verantwoordelijkheid en eigen initiatief.

 

Ontdek de strategische infographic ››

Dialoog!

Naast dit online platform adviseren we om duurzame inzetbaarheid actief te bespreken met uw medewerkers. Niet door met het vingertje te wijzen en te vertellen hoe alles moet, maar door de dialoog aan te gaan. Wat zou je doen als…? Hoe zou jij deze situatie aanpakken? Daarmee zorgt u ervoor dat medewerkers actief gaan mee- en nadenken over zaken als veiligheid, pesten op het werk en persoonlijke ontwikkeling.

 

Het gebruik van herkenbare beelden kan ook in dit proces de juiste handvatten bieden om die dialoog te starten. Een praatplaat, het zusje van de infographic, is dan het ideale middel.

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Voordat we werkelijk aan de slag gaan met uw communicatie, doen we eerst een werkvloerverkenning (onderzoek) binnen uw organisatie. Wie zijn uw medewerkers en waar lopen ze tegenaan? Zo kunnen we onze communicatie nóg beter bij hen laten aansluiten.

 

Wilt u aan de slag met duurzame inzetbaarheid of uw bestaande programma nieuw leven inblazen?

Neem dan eens contact op met dWZO. We denken graag met u mee!