Bestuur & organisatie

Het nieuwe plan voor uw organisatie ligt er. Nu de introductie en implementatie nog.

Hoe creëert u aandacht en actie?

Uw herziene beleidsplan, jaarplan of Regiovisie, uw plan voor verduurzaming of strategische personeelsplanning. Het is goed doordacht en klaar voor realisatie.

Maar hoe zorgt u dat uw plan de aandacht krijgt die het verdient? Dat het wint van alle andere projecten en prioriteiten in de organisatie? En dat het omarmd en uitgevoerd wordt door de achterban? DWZO helpt.

De oplossing: visuele communicatie

De oplossing ligt in visuele communicatie. Visuele middelen zijn namelijk aantrekkelijker en makkelijker te behappen dan een uitgebreid tekstueel plan. Een beeld zegt nou eenmaal meer dan duizend woorden. Daarnaast is visuele communicatie grotendeels (taal)niveau-onafhankelijk, waardoor u alle doelgroepen optimaal bereikt.

Bekijk Regiovisie BW/MO ››

Koersplan Gemeente Reimerswaal ››

Bekijk Transitie Voortgezet Onderwijs ››

Specialist in visuele communicatie

DWZO is specialist in visuele communicatie. We hebben hierin veel ervaring met zorg-, onderwijs- en overheidsorganisaties. Op basis van uw doel en achterban ontwikkelen we de visuele middelen die:

 • uw plan onder de aandacht brengen
 • het waarom en wat uitleggen
 • thema’s bespreekbaar maken
 • handvatten bieden voor de uitvoering
 • mensen enthousiast krijgen

 

Zullen we eens meedenken?
Neem dan contact op!

Meest effectieve visualisaties

Uit alle vormen van visuele communicatie merken we dat deze drie bij de introductie en implementatie van plannen het meest effectief zijn:

 • Uitleganimatie
  Het is de start van veel campagnes: een korte, heldere animatievideo met uitleg over het wat en waarom van de verandering.
 • Praatplaat
  Geeft in één oogopslag een belangrijk issue weer. De praatplaat vormt het ideale middel om de dialoog mee op te starten.
 • Interactieve infographic
  Het online platform waarop alle informatie tijdens de hele (interne) campagne strategisch en overzichtelijk gedeeld wordt.