Veiligheid op de werkvloer

Syndus Group

‘Duurzame inzetbaarheid met de focus op veiligheid: interne campagne ‘Werk veilig. Altijd.’

 

Veiligheid

In de Syndus Group wordt er gewerkt met zwaar materieel, in risicovolle omgevingen. Syndus Group heeft uiteraard een veiligheidsprotocol opgesteld om de medewerkers te helpen veilig te werken. Maar het kan altijd nóg beter! Om meer bewustwording te creëren over veiligheid op de werkvloer heeft dWZO twee merkkarakters ontwikkeld en hiermee een interne campagne opgezet.

 

De Sjef en Sjaak-karakters worden ook ingezet tijdens de maandelijkse toolboxmeetings. De veiligheidmanagers gebruiken de posters als praatplaat om de dialoog over een bepaalde situatie aan te gaan. Maak de onderwerpen bespreekbaar zodat mensen hun gedrag aan kunnen passen zonder gezichtsverlies te lijden.

Interne campagne

Het ontwerpen van een poster of een praatplaat is de visualisering van een boodschap. In dit geval hebben we de pay-off bedacht: Werk Veilig. Altijd!

 

dWZO heeft twee virtuele medewerkers bedacht en die een gezicht gegeven. Visueel én in een persona: Sjef en Sjaak. Sjef en Sjaak hebben een herkenbaar gezicht en ze dragen de Syndus-werkkleding, inclusief de vereiste PBM’s. Sjaak is de ambitieuze jonge hond, die niet al te nauw kijkt. Als hij niet uitkijkt is hij ooit nog eens echt ‘de sjaak’. Sjef is zijn baas en neemt veiligheid heel serieus. Sjef en Sjaak worden geplaatst in herkenbare, concrete situaties. De campagne behandeld zaken die actueel zijn, en sluiten daarom naadloos aan bij de situatie op de werkvloer.

Klanten waar we ook trots op zijn

Covra NV  |  Elopak  |  Syndus group

Zeelandia  |  UWV/EURES  |  Dethon

Woongoed ZVL  |  Hydrauvision