Interne campagne

Gemeente Schouwen-Duiveland

‘Hulp bij de implementatie van het Zaaksysteem.’

Een andere manier van werken

De gemeente Schouwen-Duiveland zet in op digitale dienstverlening. Dit vergt voor de medewerkers van de gemeente een andere manier van denken en werken. De gemeente gooit de medewerkers niet in het diepe. Er zijn bijeenkomsten, instructielessen en oefenomgevingen waar de medewerkers aan deel kunnen nemen. Om de medewerkers bewust te maken van de noodzaak van de digitale dienstverlening heeft dWZO een interne campagne ontwikkeld met, onder meer, een uitleganimatie.

Virtuele medewerkers

Om de boodschap van de gemeente Schouwen-Duivenland meer kracht bij te zetten hebben we de karakters Piet en Marie ontwikkeld. Piet en Marie werken bij de gemeente en leggen uit waarom het zaaksysteem belangrijk is. De ene is helemaal voor het systeem, de ander heeft nog zijn bedenkingen.

 

De interne campagne is onderdeel van een grootschalig project binnen de gemeente Schouwen-Duiveland: Digitaal voor Mekaar. De organisatie gaat niet alleen over op het zaaksysteem, maar lanceert tegelijk ook een nieuwe website. Via deze nieuwe website kunnen de inwoners van Schouwen-Duiveland voortaan allerlei zaken regelen. Van bouwvergunning tot WMO-aanvraag.

Bewustwording

Intern beginnen is extern winnen, zeggen ze weleens. Na de interne bewustwordingscampagne is dWZO aan de slag gegaan met de externe communicatie. Met driehoeksborden, huis-aan-huis-verspreidde ansichtkaarten en social media activiteiten worden de inwoners van de gemeente op de hoogte gebracht van de digitale dienstverlening.

 

Wilt u meer weten over interne campagnes voor uw organisatie? Maak dan een vrijblijvende afspraak. We vertellen u er graag alles over.

Klanten waar we ook trots op zijn

Gemeente Reimerswaal  |  Citymarketing Terneuzen  |  Regiovisie Beschermd Wonen

Gemeente Terneuzen  |  Gemeente Goes  |  Gemeente Vlissingen

CZW Bureau  |  NV Economische Impuls Zeeland  |  Provincie Zeeland

Christen Unie Schouwen-Duiveland  |  Smart Delta Recources  |  Duurzaam bouwloket Zeeland