Sophie Noens

Lijfspreuk: Van beleid naar realiteit

Sophie Noens

Denkwerk

 

sophie@dwzo.nl

 

+(0) 6 108 321 47

 

www.sophienoens.nl

Design Thinking

Van beleid naar realiteit

In de loop der jaren ben ik er achter gekomen dat er op de werkvloer een nijpend te kort is aan beelden en visualisatie. Bij dWZO verbinden we inhoudelijke kennis en visuele middelen. Het resultaat daarvan is dat mensen maar liefst 70% van het verhaal onthouden. En bij animatie mogen we daar best 80% van maken. Visualisatie zorgt voor meer draagvlak, betrokkenheid en handelingspersectief. Zo maken we van abstract beleid échte realiteit.

Storytelling

De term ‘storytelling’ wordt meestal gebruikt in de zin van een mondelinge overdracht van een verhaal, maar is later steeds meer gebruikt voor andere media die ook een verhalende manier van het overbrengen van informatie hebben.

 

Zo wordt er aangenomen dat primitieve volkeren uit de oertijd rotstekeningen maakten om hun verhalen visuele kracht bij te zetten. In eerste instantie maakte de verteller tekeningen of symbolen op een rotsblok of een stuk hout om zelf het verhaal beter te kunnen onthouden. Zo kreeg het verhaal een  extra dimensie aan de beleving. En de toehoorders konden het verhaal beter onthouden met tekeningen en symbolen.

Verleidt met emotie

Tegenwoordig wordt storytelling gebruikt in de marketing om de klantenbinding te vergroten. Dit sluit naadloos aan bij de oer-behoefte van de mens om te worden vermaakt. Verhalen zijn illustratief, zijn makkelijk te onthouden en zorgen voor een sterkere emotionele binding met de organisatie. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat het veel makkelijker is om een verhaal te onthouden (en na te vertellen) dan droge feiten en cijfers. Tijdens het lezen van een verhaal wordt niet alleen het taal-gedeelte van ons brein geactiveerd, maar we beleven het verhaal en ervaren de emoties. Mijn advies: "verleid met vorm of beeld, dan komt u op een ander emotioneel niveau binnen!"

Edelsmeden

Een andere passie is het ontwerpen van sieraden. Met een diploma juweeldesign van het SASK op zak, ontwerp en maak ik sieraden gebaseerd op de ruige Zeeuwse elementen. In mijn werk komen vooral zilver, koraal en parels terug. Dus: Sieraden met een Zeeuws accent!

 

Bekijk mijn website: www.sophienoens.nl