De toegevoegde waarde van communicatie

Whiteboard animatie

 

Bij een whiteboard animatie maakt de illustrator in vrij snel tempo illustraties met tekst op een wit vlak, het whiteboard. De kracht van de whiteboard animatie ligt in het feit dat de zwarte lijn op een witte ondergrond duidelijkheid schept. Maar belangrijker, de kijker wil de gehele film afkijken. Deze manier van animeren blinkt uit in eenvoud. De animaties hebben een rustige basis van zwart-wit figuren, waardoor uw product, dienst of concept centraal staat.

 

 

 

Een whiteboard animatie kun je voor verschillende doeleinden inzetten: denk bijvoorbeeld aan

een dienst die moeilijk zichtbaar te maken is, het weergeven van een product dat nog in ontwikkeling is, of juist de organisatieverandering die moeilijk te begrijpen is.

dWZO denkt met je mee om samen tot een goede verhaallijn met bijpassende tekeningen te komen. In één of meerdere minuten pakken we het onderwerp bij kop en staart.

 

Waarom een whiteboard animatie?

  • Tijdens het tekenen wordt de hand van de tekenaar gefilmd, dat is wat de animatie zo speciaal maakt. Doordat er getekend wordt wil de kijker blijven kijken, het tekenen wekt nieuwsgierigheid op. Hij of zij wilt zien wat erna volgt, zo houd je de aandacht vast.
    Waarom? Dit komt omdat de mens van nature nieuwsgierig is. Voor je het weet heb je 60 a 90    seconden naar een animatie gekeken en begrijp je de boodschap.
     

  • Een whiteboard animatie kan voor verschillende doelen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een dienst die moeilijk tastbaar te maken is of een verandering in de organisatie die moeilijk te begrijpen is. Whiteboard animaties worden veel gebruikt om processen uit te leggen, door de eenvoud van de tekeningen kan een proces duidelijk overgebracht worden.
     

  • Een whiteboard animatie heeft verschillende mogelijkheden: Wil je iets straks? Iets cartoonesk? ga je voor stift, zwart-wit of ingekleurd?

 

Naast whiteboard animaties verzorgen we ook animaties in andere stijlen zoals

stop motion. De keuze van een stijl ligt aan je persoonlijke voorkeur en aan het doel dat je wilt bereiken, dWZO werkt met verschillende stijlen en samen kijken we naar de stijl die het beste bij jou verhaal en organisatie past.

Whiteboard animatie

 

We ontwikkelen graag samen met jou de animatie waar jij naar zoekt. We plannen een  brainstormsessie waar we samen het concept bedenken, ook maken we een script en zorgen we voor de montage.

Tijdens het proces zorgen we voor een aantal contact momenten om je op de hoogte te brengen en overleg te voeren. Zo komen we tot de beste eindproductie.

Uiteraard maken we de animatie op verzoek af met bijpassende geluidseffecten.

 

Ontdek samen met ons welke stijl het beste bij je past,

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha