De toegevoegde waarde van communicatie

 

Webdesign trends voor 2017

 

Top 5

1. Flat design

2. Custom graphics

3. Animaties

4. Mobile first

5. Video achtergronden

1. Flat design

dWZO is altijd al voorvechter geweest van flat design. Toch zijn er nog veel mensen gecharmeerd van 3d-achtige vormgeving. 'Dan lijkt het net of je op een echte knop drukt.' Dat soort geintjes. En verder hadden we nog die onnodige Flash-elementen die niets bijdragen aan de communicatiewaarde van de website. Zelfs de vindbaarheid en de mobiele benaderbaarheid van een website stagneren.

 

 

In 2017 moeten we hier toch echt afscheid van gaan nemen. In 2017 gaan designers steeds minimalistischer werken, net als alle andere internetgrootmachten.

 

Bekijk hier meer voorbeelden van flat design

 

 

2. Custom graphics

Custom graphics, oftewel op maat gemaakt beelden, illustraties en animaties rukken op. Er is een hele tijd geweest dat je nog weg kon komen met een foto van een fotostockbureau. Maar de tijd dat de bezoekers die 'Amerikaanse look & feel' nog tolereerden is voorbij.

 

2017 is het jaar van de authenticiteit. Een beeld moet 'echt' zijn en vooral onderstepen wat de ziel van de organisatie is. Maak daarom gebruik van echte fotos van echte mensen, van illustraties en animaties die speciaal voor jouw doel gemaakt zijn.

 

3. Animaties

Iedereen houd van animaties. Het beweegt, geeft sfeer en het legt uit wat het moet uitleggen. Video's kan iedereen al snel maken met zijn smartphone. Het internet bestaat uit 50% video-content. Eigenlijk onderscheid een organisatie zich niet meer met het publiceren van video. Animatie voorziet wel in die behoefte. Een animatie zet je naar je eigen hand, met je eigen design en look & feel.

Bekijk onze portfolio voor animaties in de praktijk.

 

Lees meer over de 8 belangrijkste effecten van animatie.

 

4. Mobile first

Mobile first is niets nieuws onder de zon. Webdesigners prediken het al jaren. In 2017 gaat de mobile first-beweging pas echt een vlucht nemen. Er zijn namelijk al 1.2 biljoen mobiele gebruikers wereldwijd waarvan 25% zelfs enkel-mobielgebruikers. Verder zijn er 10.9 biljoen apps om te downloaden. Dit en het nog almaar stijgende verkoopscijfer van mobiele apparaten zorgt ervoor dat we er niet langer onderuit kunnen. De focus zal definitief verschuiven van de desktop naar de smartphone en de tablet.

5. Video achtergronden

Het tijdperk van de statische beelden is afgelopen. We zijn zo gewend geraakt aan bewegend beeld, dat websites niet achter kunnen blijven. Video wordt steeds sneller geladen en verder is een bewegend beeld een veel aantrekkelijker manier om je producten of diensten te promoten dan een stilstaand beeld. Niets staat je in de weg om je website te voorzien van een video achtergrond.

 

Check deze site maar eens! Dank aan: Take your pulse

 

Ben jij al klaar voor 2017?

Wij helpen je graag!

Neem contact op met Sophie 0115 689 881 of mail sophie@dewildezeeuw.nl

 

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha