De toegevoegde waarde van communicatie

Storytelling met beeld

 

 

Vertel het verhaal

Mensen nemen steeds minder de tijd om te lezen, tv te kijken of een gesprek te voeren. Er moet dus wel een hele goede reden zijn om jouw boodschap te willen horen. Wil je de aandacht? Breng je verhaal dan in beeld met illustratie, animatie en infographics.

Tegenwoordig is er een nieuwe belangstelling om verhalen te vertellen. Storytelling is een belangrijk onderdeel van de contentmarketing. Want met storytelling creëer je je eigen identiteit. Storytelling is een vorm van merkontwikkeling en uitdiepen van de relatie met je doelgroep.

 

 

Authentiek

Met storytelling ontwikkeld een organisatie authenticiteit. Door middel van het verhaal kan je op een aansprekende manier uitleggen waarom jij anders bent dan een ander. Terwijl je gebruik maakt van een eeuwenoud principe; als het verhaal leuk, herkenbaar of spannend is, luisteren mensen aandachtig en onthouden ze het verhaal om aan anderen door te geven.

 

Het is jouw verhaal

Bij dWZO helpen we je met het ontvouwen van jouw verhaal. Je weet alles van je product of organisatie. Misschien wel te veel. DWZO haalt de kern van de zaak eruit, en maakt er een sterk verhaal van. Daarna helpen we je om je verhaal te vertellen. Er zijn verschillende vormen van storytelling en er zijn nog veel meer manieren om met je verhaal de boer op te gaan.

 

Vertel het

Sommige mensen zijn geboren verhalen vertellers. Als je goed presentaties kan geven en voor een publiek kan spreken is dat misschien iets voor jouw. Het is intensief maar kan wel erg effectief zijn. Juist omdat je het publiek min of meer persoonlijk aanspreekt. Je moet wel het verhaal steeds maar weer gaan vertellen.

Schrijf het

Mensen moeten zelf de moeite nemen om het te gaan lezen. Er moet dus promotie aan vooraf gaan om mensen te verleiden om te gaan lezen. Er zijn veel mensen die een boek schrijven, er zijn niet zoveel succesvolle schrijvers, die goed verkopen.

 

 

Laat zien

Om een verhaal aantrekkelijker te maken worden er illustraties of infographics gemaakt. Of soms foto's. Hoewel foto's ook niet meer onderscheidend zijn en niet meer de stopkracht hebben van vroeger. Illustraties maken een beeld authentiek en onderscheidend en zelfs herkenbaar.

 

Beleef het

Om nog een stapje verder te gaan kan je van illustraties een animatie maken. In dat geval maak je optimaal gebruik van de elkaar versterkende elementen beeld, geluid en taal. Samen creëren ze een bepaalde sfeer, zodat er ook nog gevoel bij komt kijken.

 

Wat is jouw succes verhaal?​

Wij helpen u graag uw verhaal te vertellen.

Neem contact op met Sophie (onze specialist) 0115 689 881

of mail sophie@dewildezeeuw.nl

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha