De toegevoegde waarde van communicatie

 

Stop-motion

Stop-motion is een animatietechniek die al sinds 1897 wordt gebruikt.

Bij deze vorm van animeren wordt een speciale filmtechniek gebruikt waarbij de animatie door middel van foto’s wordt gemaakt.Er worden foto’s gemaakt van een voorwerp, wat steeds een klein beetje bewogen wordt. Als deze foto’s snel achter elkaar afgespeeld worden, geeft dit een bewegend beeld. Met een professionele animatie van dWZO kun je je onderscheiden van de massa.

 

Stop-motion is namelijk een veelzijdige techniek die niet door iedereen wordt ingezet. Bekende Nederlandse voorbeelden zijn de bioscoopfilm en televisieserie over Nijntje, Loekie de Leeuw, en Buurman & Buurman. Internationaal zijn vooral Wallace&Gromit bekende voorbeelden van stop-motion animatie.

 

 

Objecten manipuleren

Bij een stop-motion animatie is het mogelijk om gebruik te maken van het echte product, deze kan de animator fotograferen in verschillende posities om het voorwerp te laten bewegen. Als al deze foto’s achter elkaar worden geplaatst zorgt dit voor vloeiende beelden van je product!

De voordelen van Stop-Motion:

- Een stop-motion houd de aandacht vast

 Het beeld beweegt zo dan de kijker wil blijven kijken omdat hij graag wil zien wat er gaat gebeuren.

 

- Stop-motion heeft een speciaal uiterlijk

 Het verschil met andere animatie technieken is het effect dat in de beweging zit terwijl de achtergrond stil staat.

 

- Je kunt het echte product gebruiken in plaats van een tekening

Het kenmerk van stop-motion is dat bestaande materialen gebruikt kunnen worden en deze te herkennen zijn. In tegenstelling tot de computeranimaties waarin met de nieuwste techniek de werkelijkheid steeds realistischer gekopieerd wordt.

Cut-out & Leganimatie

Deze vorm van animeren is in feite een techniek met knip en plakwerk.

Het is mogelijk om papieren figuren te gebruiken en te bewegen. Zo kan een animator bijvoorbeeld een tekening van een dier tot leven laten komen,  laten rondlopen, praten en uitleggen.

Cut-out animatie is net als stop motion een techniek die niet vaak gebruikt wordt, een onderscheidend marketing instrument met impact!

 

Stop-motion is een van de meest gevarieerde technieken in animatie. Omdat het tegenwoordig minder vaak gebruikt wordt dan beelden die op de computer zijn gemaakt, is het bovendien een manier om een animatiefilm te laten opvallen.

 

We ontwikkelen graag samen met jou de animatie waar jij naar zoekt. We plannen een  brainstormsessie waar we samen het concept bedenken, ook maken we een script en zorgen we voor de montage. Tijdens het proces zorgen we voor een aantal contact momenten om je op de hoogte te brengen en overleg met je voeren. Zo komen we tot de beste eindproductie.              

Uiteraard maken we je animatie op verzoek af met bijpassende geluidseffecten.

 

Wilt u meer weten over stop-motion, cut-out of leganimatie?

Neem dan contact met ons op!

 

 

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha