De toegevoegde waarde van communicatie

Gemeente Schouwen-Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland zet in op digitale dienstverlening. Dit vergt voor de medewerkers van de gemeente een andere manier van denken en werken. De gemeente gooit de medewerkers niet in het diepe. Er zijn bijeenkomsten, instructielessen en oefenomgevingen waar de medewerkers aan deel kunnen nemen. Om de medewerkers bewust te maken van de noodzaak van de digitale dienstverlening heeft dWZO een interne campagne ontwikkeld met, onder meer, een uitleganimatie.

 

Leg het uit met een animatie

 

 

De karakters

Om de boodschap van de gemeente Schouwen-Duivenland meer kracht bij te zetten hebben we de karakters Piet en Marie ontwikkeld. Piet en Marie werken bij de gemeente en leggen uit waarom het zaaksysteem belangrijk is. De ene is helemaal voor het systeem, de ander heeft nog zijn bedenkingen.

 

 

Digitaal voor mekaar

De interne campagne is onderdeel van een grootschalig project binnen de gemeente Schouwen-Duiveland. De organisatie gaat niet alleen over op het zaaksysteem, maar lanceert tegelijk ook een nieuwe website. Via deze nieuwe website kunnen de inwoners van Schouwen-Duiveland voortaan allerlei zaken regelen. Van bouwvergunning tot WMO-aanvraag.

Bewustwording

Intern beginnen is extern winnen, zeggen ze weleens. Na de interne bewustwordingscampagne is dWZO aan de slag gegaan met de externe communicatie. Met driehoeksborden, huis-aan-huis-verspreidde ansichtkaarten en social media activiteiten worden de inwoners van de gemeente op de hoogte gebracht van de digitale dienstverlening.

 

Testruimte

 

Speeltuin

 

Lessen

 

Externe campagne

De medewerkers van gemeente Schouwen-Duiveland zijn helemaal om. Nu de inwoners nog! De gemeente lanceerde een hele nieuwe website. De nieuwe website staat in het teken van de digitale dienstverlening. Op 6 juni was het zover, dan kon iedereen zijn zaken met de gemeente via de website regelen.

 

 

 

 

Marie legt het uit aan de inwoners

 

 

Wat is een uitleganimatie?

Een uitleganimatie is een ideaal middel om een abstract concept, de werking van een proces of een nieuw beleid uit te leggen. Door de synergie tussen beeld, taal, geluid en sfeer komt het verhaal 70% beter binnen bij de doelgroep, dan geschreven teksten. Als je meer wilt weten over de impact van animatie, bekijk dan ook de pagina over het effect van animatie.

 

Neem contact op met Sophie  0114 763 909 of mail sophie@dwzo.nl

 

 

Animatietechnieken

De uitleganimatie met Marie is gemaakt met een nieuwe animatietechniek. De illustratie volgt de bewegingen en de stem van de maker via een camera. Hierdoor is het mogelijk om een animatie sneller, en dus ook goedkoper te kunnen maken. Het karakter kijkt de kijker aan waardoor je een heel persoonlijk effect krijgt.

 

Wil je ook eens zo'n animatie proberen? Neem dan contact op met Sophie 0115 689 888 of mail sophie@dewildezeeuw.nl

 

 

Lessen

 

Speeltuin

 

Laat maar komen!