De toegevoegde waarde van communicatie

Talent in Zicht

 

 

Talent in Zicht is een initiatief van het Zeeuwse basisonderwijs en Huis van de Techniek. In samenwerking met de pabo, universiteiten, wetenschapsknooppunten, externe partners, het regionale beroepsonderwijs en het bedrijfsleven ondersteunen we besturen, scholen en leerkrachten in de regio om technologieonderwijs en talentontwikkeling vorm en inhoud te geven.

RPCZ illustratie meester PeterRPCZ illustratie school

Scholen kunnen bij Talent in Zicht terecht voor scholing en coaching van leerkrachten, inspirerend lesmateriaal, advies en financiële ondersteuning voor de aandachtsgebieden Wetenschap & Techniek, Onderzoekend & Ontwerpend leren, 21st century skills, Digitale Wereld en Talentontwikkeling.

 

De vraag

Een wervende animatie om Zeeuwse basisscholen te attenderen en interesseren in ‘Talent in zicht’.

Vanuit het Ministerie van Onderwijs is er een nieuw project gestart dat heet: ‘Talent in zicht’. Bij ‘Talent in Zicht’ draait het om de ontwikkeling van de talenten van het kind. Talent in Zicht biedt praktische handvatten voor het basisonderwijs om Ontdekkend en Ontwerpend leren toe te passen in de school. 

 

 

RPCZ Talent in Zicht

 

Het ‘Talent in Zicht’ heeft een bijeenkomst georganiseerd over het thema. Een onderdeel van het evenement was de vertoning van een wervende animatievideo.

 

Voor deze animatie hebben we gekozen voor de whiteboard techniek en illustraties in de vorm van kindertekeningen. De voice-over verteld het verhaal alsof ze een juf is die aan het voorlezen is uit een sprookjesboek. Dit zijn twee elementen die goed aansluiten bij het basisonderwijs en bij de doelgroep.

De reden

‘Talent in Zicht’ leert basisscholen dat het klassieke onderwijssysteem ook anders kan en soms niet meer past bij de huidige tijdsgeest. 'Talent in Zicht' propageert dat het beter is dat kinderen ontwerpend en onderzoekend leren. Dus minder blokken en meer begrijpend leren.

Internet is niet meer weg te denken in het onderwijs. Het is daarom belangrijk om kinderen te leren hoe ze informatie moeten opzoeken en hier kritisch mee om te gaan. Het kind is actief bezig met leren, vroeger was leren meer passief. 'Talent in Zicht' vind dat dit anders, en vooral, beter kan!

 

RPCZ Talent in Zicht

 

'Talent in Zicht' is niet alleen gericht op het kind, heel de organisatie kan werken met het ‘Talent in Zicht’-gedachtengoed. Maak gebruik van elkaars talenten en doe aan timemanagement. Dit komt terug in de animatie. Het is een cultuurverandering binnen het basisonderwijs.

Met de animatie nodigen we de doelgroep uit om eens verder te kijken: Neem contact op met RPCZ, bezoek de website (www.talentinzicht.eu) of bezoek een andere school die al werkt met 'Talent in Zicht'. 'Talent is Zichtt adviseert scholen hoe ze anders, effectiever en leuker kunnen werken.

De aanpak

Allereerst hebben we samen met Talent in Zicht gebrainstormd over de essentie van het project, wat er gebruikelijk is in de doelgroep en of er aansprekende praktijkvoorbeelden zijn. Door herkenbare voorbeelden aan te halen brengen we de boodschap dichter bij de kijker.

dWZO heeft twee karakters ontwikkeld: meester Lex en juf Tineke. Meester Lex werkt al samen met ‘Talent in Zicht’ en Juf Tineke niet. De juf gaat niet met plezier naar haar werk. Terwijl meester Lex nog energie over heeft aan het eind van de dag. In de animatie komen ze elkaar tegen en nodigt meester Lex juf Tineke uit om eens een kijkje te nemen op zijn school. Op de school komt juf Tineke erachter hoe ‘Talent in Zicht’ werkt en welke voordelen het heeft bij het toepassen in de praktijk.

 

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha