De toegevoegde waarde van communicatie

Scalda entree opleidingen

Scalda is een scholengemeenschap voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in Zeeland en West-Brabant. Scalda verzorgt onderwijs vanuit de verschillende locaties in Goes, Middelburg, Terneuzen, Zierikzee, Tholen, Hulst, Oostburg, Breda en Dirksland.

Vanuit de vier kernwaarden: veelzijdigheid, toegankelijkheid, betrokkenheid en duidelijkheid, realiseert Scalda de kwaliteit die nodig is om hun missie te vervullen: de leerlingen helpen het beste uit henzelf te halen!

 

Scalda Entree Opleidingen Start

 

 

 

Animatie Entree opleidingen voor Scalda

 

Illustraties Profielen Scalda Entree Opleidingen

Ontwerp van de verschillende profielen van de opleiding

 

Poster Scalda Entree Opleidingen

Poster voor aanvullende communicatie

De vraag

Een wervende animatie voor een nieuwe cluster Entree-opleidingen met als thema: ‘krachtig en betrokken onderwijs voor jou toekomst’.

 

Entreeopleiding

Bij een Entree-opleiding kunnen de leerlingen kiezen uit zes profielen: logistiek, dienstverlening en zorg, bouwen & wonen, verkoop, horeca en constructietechniek. Natuurlijk hebben ze binnen de opleiding ook lessen Nederlands, rekenen, sport en loopbaan en burgerschap. Wanneer de leerling een diploma heeft behaald kan hij of zij aan de slag of verder studeren voor een opleiding niveau 2.

Scalda Entree Opleidingen Illustratie

De reden

Het is de bedoeling om jongeren die dreigen buiten de boot te vallen toch te interesseren voor een opleiding. Scalda denkt vanuit de kansen en talenten van de leerlingen. En onder persoonlijke begeleiding van een coach worden vragen en problemen aangepakt. Door kleinere klassen krijgen de leerlingen meer aandacht.

Door een uitleganimatie informeren we jongeren over het belang van een diploma voor je toekomst. We benadrukken dat jongeren met een opleiding een investering in zichzelf doen. Je doet geen opleiding om iemand anders een plezier te doen. Verder maken we duidelijk dat je persoonlijk begeleid wordt en dat de opleiding niet eens zo lang duur: Wat is een jaar op een mensenleven? Uiteindelijk hebben de leerlingen de keuze om direct het bedrijfsleven in te gaan of om verder te leren op niveau 2. In de praktijk krijgen de meeste leerlingen de smaak te pakken en kiezen ervoor om door te leren.

De aanpak

We hebben gekozen voor een uitleganimatie die aansluit op de jongere doelgroep. Ondanks dat de opleiding ook toegankelijk is voor volwassenen die, door omstandigheden, vroeger niet de kans hebben gekregen een diploma te halen. We hebben ons gericht op jongeren omdat dit nu eenmaal de grootste groep is. We hebben ons verplaatst in de belevingswereld van de jeugd. Daarom hebben we gekozen voor een graffiti-illustratie en vormentaal. Daarnaast maken we gebruik van human

beatbox muziek. Als ondersteuning is er gekozen voor een heldere voice-over als contrast met de rapachtige-muziek. Het kleurgebruik is beperkt tot drie kleuren om de look & feel rustig en overzichtelijk te houden. De aanspreekvorm die we hanteren is persoonlijk en direct.

 

 

Aan het eind zoomt het beeld uit zodat de kijker nog eens een overzicht heeft van het verhaal. Dit hebben we speciaal zo opgezet zodat de opdrachtgever deze vormgeving ook als poster of affiche kan gebruiken. Dit is nog eens een extra visuele ondersteuning van de campagne.

Scalda Entree Opleidingen Illustratie

De klant aan het woord

'De animatie wordt vooral gebruikt bij voorlichtingen en congressen over de entreeopleiding. Ouders en studenten zijn niet zo van het lezen, daarom wilden we een vriendelijke en korte animatie. Dit is erg goed gelukt. Door middel van de animatie krijgt de kijker in korte tijd, op een vlotte, leuke en vrolijke manier een indruk van hoe de entree opleiding eruit ziet.'

'De animatie brengt informatie over op een andere manier en geeft daarmee toegevoegde waarde aan de voorlichtingen die ik geef.'

 

Marjan Mangnus - Scalda Entree opleidingen

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha