De toegevoegde waarde van communicatie

Kant groep

Kant groep bestaat uit een Nederlands en 5 Belgische bedrijven. Zij richten zich op professionele toepassingen in het weg- en watertransport. Kant groep opereert zelfstandig als hoofddealer van Volvo Trucks en Volvo-Penta. Zij bieden een zo compleet mogelijke dienstverlening.

 

Kant Logo's

De vraag

Garage Kant bestond in 2015 50 jaar, in dit jaar wilden ze en evenement organiseren voor het personeel en op de beurs extra uitpakken voor hun bestaande klanten.

 

De reden

Er kwam een nieuwe generatie aan het roer met een eigen kijk op de bedrijfsvoering, hier hoort ook een eigentijdse uitstraling bij. Gedacht werd aan een nieuw logo en huisstijl.

Kant Logo OudKant nieuw logo

Het oude en het nieuwe logo naast elkaar.

 

Huisstijl

De grote cirkel met de draaiende motor komt overal in terug. Op de uitnodiging voor het personeelsfeest, de beurswand, op banners, op landkaart, op briefpapier, op het wagenpark, op de website en in de e-mail handtekening.

Uitnodiging Kant

Kant Uitnodiging

Uitnodiging Kant

           

De aanpak

Een nieuw logo lag nogal gevoelig bij de mensen van het eerste uur. Daarom hebben we het logo met kleine stapjes laten veranderen naar het logo wat het vandaag de dag is. Het bestaande logo was een vierkantje met daarin de tekst: Garage Kant Bedrijfswagens.

 

Tegenwoordig doet het bedrijf veel meer dan alleen het garagebedrijf. Het bedrijf levert vele diensten in de transportsector. Het leveren van trucks, motoronderhoud, service, verhuur maar ook motoronderhoud van schepen. Kortom de naam garage dekte de lading niet meer. Inmiddels is het ook geen vestiging meer in Nederland maar zijn het er zes in Nederland en België. Te weten Hulst, Nieuwpoort, Sint-Niklaas Antwerpen, Beerse, en Olen. Kortom er wordt nu gesproken van de Kant Group. Zo ontstond het idee om in plaats van een vierkant een cirkel te gebruiken. Het staat symbool voor het dynamische gebeuren binnen de transport sector, altijd in beweging.  Door een tweede cirkel binnenin te plaatsen ontstaat een wiel. Kant levert tenslotte het rijdend materiaal en laat het draaien. De binnenkant van het wiel laat de ontsteking van een motor zien. De motor is ten slotte het belangrijkste wat alles laat draaien.

 

Kant Beurswand

Kant BeursstandKant Banner

 

 

Kant Pictogrammen

Pictogrammen

Omdat Kant door de jaren steeds meer diensten is gaan aanbieden hebben we een viertal pictogrammen ontwikkeld. Eentje voor trucks, rental, trailer repair, marine & industrie. Deze pictogrammen hebben we ook gebruikt in onderstaande kaart waar de locaties van Kant staan aangegeven.

 

Kant Vestigingen

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha