De toegevoegde waarde van communicatie

Instructieanimatie

Weg met die saaie papieren handleidingen en gebruiksaanwijzingen!

Met een online instructieanimatie leg je het publiek op een makkelijke concrete wijze uit hoe ze iets moeten doen of uitvoeren.

Een instructieanimatie is daarom een doeltreffend hulpmiddel voor medewerkers en klanten. Of het nu gaat om de installatie van je product, het toedienen van een medicijn of veiligheidsinstructies. Het begint allemaal met een heldere boodschap.

 

 

Instructieanimatie voor de industrie

Als je als bedrijf bijvoorbeeld werkt met gevaarlijke stoffen of materialen, wil je alle veiligheidsinstructies bij iedereen binnen je organisatie helder hebben. Een instructie in de vorm van een animatie is dan bijzonder geschikt voor het laten zien van het gevaar of de reacties van chemische stoffen, zonder dit in het echt te hoeven imiteren voor video-opnames.

 

Instructieanimatie voor in de zorg

Ook kun je er voor kiezen om een instructieanimatie voor gebruik in de zorg te laten maken. Daar moeten er vaak ingewikkelde kwesties worden uitgelegd aan patiënten, cliënten of medewerkers. Een instructieanimatie helpt ze om deze onderwerpen begrijpelijker, speelser en minder zwaar te maken.

 

Instructieanimatie voor de overheid

Veel overheidsinstellingen gebruiken hem al, de instructieanimatie is ideaal voor het overbrengen van een boodschap zowel intern als extern. Bijvoorbeeld het informeren van burgers die onze taal niet spreken of deze moeilijk kunnen begrijpen, door middel van animatie kun je erg veel duidelijk maken. Zo creëer je een universele beeldtaal.

 

Instructieanimatie voor onderwijs

Een instructieanimatie is een effectieve manier van kennisoverdracht voor in het onderwijs.

De combinatie van een mondelinge uitleg met ondersteuning van beelden, illustraties en de nodige detailbeelden maken de animatie zeer doeltreffend.

Uit onderzoek blijkt dat aandacht en kennis van kinderen en volwassenen langer wordt vastgehouden door gebruik van een instructieanimatie.

De voordelen van een instructieanimatie:

 

 1. perfect bij het eenvoudig en laagdrempelig overbrengen van informatie;
   

 2. kennis wordt langer vastgehouden;
   

 3. verminder de druk op je klanten service afdeling door heldere instructiefilms;
   

 4. leg voordelen en toepassingen stap voor stap uit;
   

 5. school uw medewerkers door doelgerichte instructievideo’s.

 

 

animatie: woorden per minuut

Wist je dat het maken van instructieanimaties minder tijd en geld kost dan het schrijven van handleidingen of dikke boeken? Duidelijke video’s zorgen ook nog eens voor meer verkoop en minder telefoontjes naar de klantenservice of support afdeling. Zo wordt video snel rendabel.

 

 

We ontwikkelen graag samen met jou de animatie waar jij naar zoekt. We plannen een  brainstormsessie waar we samen het concept bedenken, ook maken we een script en zorgen we voor de montage. Tijdens het proces zorgen we voor een aantal contact momenten om je op de hoogte te brengen en overleg met je voeren. Zo komen we tot de beste eindproductie.              

Uiteraard maken we je animatie op verzoek af met bijpassende geluidseffecten.

 

Bekijk alle voordelen van animatie

 

 

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha