De toegevoegde waarde van communicatie

animatie

Je komt ze overal tegen, op bedrijfswebsites, op Facebook en op YouTube. Hoe komt het toch dat de animatie video zo ontzettend populair is? Het antwoord is heel simpel, bewegend beeld wordt beter bekeken dan stilstaand beeld!

 

Wist je dat animaties steeds vaker worden gebruikt

om organisatieontwikkelingen uit te leggen aan de werkvloer?

 

Met een animatie van dWZO kun je veel informatie op een korte en duidelijke manier presenteren. De combinatie van beeld en geluid zorgt voor impact, je houd de aandacht vast en je doelgroep ziet direct wat je de bedoeling is.

 

Lees meer over de effecten van animatie.       

 

Respont Scholen  |  Uitleganimatie strategisch HRM-beleid

 

 

 

Zeeuwse gemeenten  |  Meld storing aan openbare verlichting zelf


 

 

Gemeente Reimerswaal  |  Kick-off animatie organisatieontwikkeling

 


 

 

Scalda  |  Animatie digitale veiligheid

 


 

 

Zorgstroom | Animatie ziekteverzuim

 


 

 

Zorggroep Ter Weel |  Beleidsanimatie 'Ter Weel 2.0'


 

 

Scalda  |  Animatie 'Entree-opleidingen'

 


 

 

 

Zeeuwse Gemeenten | Commercial Zeeland voor Elkaar


 

 

TragelZorg | Beleidsanimatie

 

 

 

 

 

Wat kan animatie betekenen voor een bedrijf of organisatie?

Een animatie kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, wil je bijvoorbeeld je personeel informeren, je product verkopen, je bedrijf op de kaart zetten of zorgen voor gedragsverandering, dan is animatie is het ideale middel!

 

Een voorbeeld van gedragsverandering is een animatie voor TragelZorg.

Hierbij wilde het management aan de medewerkers duidelijk maken dat de veranderingen in de zorg toch echt consequenties zullen hebben op hun werkwijze. Het management had het gevoel dat de medewerkers zich nog niet voldoende bewust waren van de aankomende veranderingen.

De animatie is gebruikt als kick-off van informatieavonden die het management hield in verschillende locaties.

 

Het was de bedoeling de mensen wakker te schudden en alert te maken.

Het filmpje heeft de mind-set van de medewerkers veranderd. Ze beseften nu pas dat de participatiewet niet alleen betrekking heeft op de cliënten maar juist ook op hun manier van werken. Van 'verzorgende' moeten ze straks 'manager' worden.

De methode

TragelZorg heeft de animatie intern ingezet als communicatiemiddel naar de medewerkers. De animatie is echter ook opgepikt door de nieuwe stichting Zeeland voor Elkaar (dit is een initiatief van alle Zeeuwse gemeenten en de GGD). Zij willen een soortgelijke animatie Zeeland-breed inzetten om de Zeeuwse burgers bewust te maken van de aankomende participatiewet.

 

 

voordelen animatie

Ruimer en flexibeler

De animatie van TragelZorg is er in één versie, maar als je als organisatie te maken hebt met verschillende doelgroepen kan het wenselijk zijn om de animatie specifieker te maken. Dit kan door:

• Eén animatie en werken met duidelijk archetypen

• Een rode draad-animatie maken en een (aantal) scenes aanpassen aan de doelgroep.

• Een serie maken van korte filmpjes die later achter elkaar een langere film opleveren.

 

Een animatie trekt de aandacht van je publiek. Het zorgt ervoor dat de boodschap beter binnen komt. Doordat deze beeld en geluid bevat trekt het de aandacht en zal de kijker de inhoud beter onthouden. Een animatie wordt namelijk 70% beter onthouden dan tekst!

 

Een animatie is op veel manieren inzetbaar. Zo kun je de animatie op de website zetten, maar kan plaatsing op Facebook, Twitter en natuurlijk Linked-IN ook zeer effectief zijn. Denk hierbij ook aan de nieuwsbrief die je elke maand verstuurd en plaats hier je video in!

Ontwerp je animatie met het doel om de kijker aan te zetten tot actie. Actie om met jou in contact te komen!

 

Door het gebruik van een animatie zal je website stijgen in Google. Verschillende typen content zorgen voor die stijging. Met een goede combinatie van tekst, video en afbeeldingen scoor je hoger.

Stijlen

We verzorgen animaties in verschillende stijlen zoals stop motion, whiteboard animatie en meer!

De keuze van een stijl ligt aan je persoonlijke voorkeur en aan het doel dat je wilt bereiken, dWZO werkt met verschillende stijlen en samen kijken we naar de stijl die het beste bij je verhaal en organisatie past.

 

We ontwikkelen graag samen met jou de animatie waar jij naar zoekt. We plannen een  brainstormsessie waar we samen het concept bedenken, ook maken we een script en zorgen we voor de montage. Tijdens het proces zorgen we voor een aantal contact momenten/mijlpalen om je op de hoogte te houden en overleg met je voeren. Zo komen we tot de beste eindproductie.               

Eventueel maken we je animatie op verzoek af met bijpassende geluidseffecten.

 

 

 

Wil je graag meer weten over animatie? 

Neem dan contact met ons op!

 

 

Wil je ook waarde toevoegen aan je communicatie?

Stuur een bericht en maak contact!

 

Mijn naam is:
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Ik wil meer weten over:
Ik ben geen robot:*
Captcha